Zoekmachine Marketing

Leads binnenhalen via zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing ontwikkelt zich continu. Toch is het voor veel bedrijven nog steeds relatief nieuw. Zorgen dat je gevonden wordt in plaats van ouderwets leads genereren en potentiële klanten benaderen, het is natuurlijk net even anders. Maar doordat steeds meer bedrijven zoekmachine marketing gebruiken wil je natuurlijk wel je concurrenten bijblijven.

 

Niet zoeken maar gevonden worden

Even terug naar hoe het allemaal is begonnen. Sinds halverwege de jaren ’90 is internet een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Waarschijnlijk herken je het wel: je wilt iets aanschaffen of zoekt een dienst. De eerste stap die je tegenwoordig zet is een zoekopdracht in Google of een andere zoekmachine. En dankzij zoekmachine marketing vind je ook daadwerkelijk wat je zoekt. Dat kun je natuurlijk ook toepassen op jouw bedrijf, want er zijn ook mensen op zoek naar jouw product of dienst.

 

Verschillende vormen van zoekmachine marketing

De bekendste en meest gebruikte vorm van zoekmachine marketing is waarschijnlijk betaald adverteren. Je advertentie wordt getoond bij zoekopdrachten van jouw keuze. Dit is een slimme manier om gevonden te worden en relatief snel verkeer naar je website te halen. Door de alsmaar groeiende concurrentie kan het wel een heel kostbare vorm van zoekmachine marketing zijn.

 

Een andere vorm van zoekmachine marketing is zoekmachine optimalisatie (kortweg SEO). Hierbij richt je je op de organische, gratis zoekresultaten. Door je website te optimaliseren op bepaalde zoekwoorden kun je daarop hoger scoren. Bij SEO kost een klik je helemaal niets. Dat betekent niet dat SEO helemaal gratis is. Je moet tijd en energie stoppen in het optimaliseren van je website. Ook bij deze vorm van zoekmachine marketing zit de concurrentie niet stil.

 

Rocketchannels helpt je aan goede leads

Via zoekmachine marketing kunnen wij ook jouw bedrijf aan kwalitatieve leads helpen. Het mooiste is dat je zelf je budget en de looptijd bepaalt. Je weet dus precies waar je aan toe bent, want we verantwoorden elke euro van je budget. Rocketchannels zorgt dat je doelgroep je vindt zodat het je leads oplevert. En van die leads kun je klanten maken.

 

Wil jij ook leads via Rocketchannels? Neem dan vandaag nog contact op! We vertellen je graag hoe wij leads voor je genereren via zoekmachine marketing.